Снимка Грийк рипортър“Бях първият човек, влязъл в гробницата на Христос. Да,

...
Снимка Грийк рипортър“Бях първият човек, влязъл в гробницата на Христос. Да,
Коментари Харесай

Нереално: Гръцки реставратор влезе гроба на Христос за първи път от 1810 година и разказа смайващи неща!

Снимка „ Грийк рипортър “

Бях първият човек, влезнал в гробницата на Христос. Да, миришеше на смирна. Това съобщи гръцки реставратор, който е първият човек, влизал в гроба на Христос от 1810 година насам, оповестява „ Грийк рипортър “, представен от Блиц.

„ Почувствах благоговение. Почувствах се нереално. Разплаках се, когато открих, че съм пристигнал, тъй като Господ го е изискал. И не бях необикновен обожател на вярата “, споделя Петрос Халофтис-Ригас от град Мегара, специалист по реставрациите, който е работил в Божи гроб в храма „ Възкресение Христово “ в Ерусалим. Той даде изявление пред локално издание.
 
„ Гробницата не трябваше да се отваря. Причината, заради която я отвориха, беше, че я циментираха, защото се опасяваха, че водата може да мине през зидарията и да унищожи това, което е вътре “, изяснява 49-годишният мъж.
 
„ Аз бях единственият, който влезе, откакто най-горната плоча беше отместена. Гробът не беше отварян от 1810 година, когато е построен заветен саркофаг, с цел да го защищити. Оттогава не е отварян “, прибавя реставраторът.
 
Веднага откакто слязъл, подушил нещо като смирна – миризма, която не може да се сбърка. „ Мястото мирише на смирна по този начин или другояче, защото монасите я употребяват из целия храм „ Възкресение Христово “. Но тази миризма беше друга. Нещо неповторимо, което не съм усещал преди “, споделя той.
 
Халофтис-Ригас споделя и за друга странна детайлност към Божия гроб. „ В зидарията откъм гърба, в стената, на височина към 2 метра, открих дървен чеп – към 20 см дълъг, който имаше доста приятна миризма, която се носеше три дни. Беше там от 200 години. Нормалното е да мирише на изгнило. Но ухаеше прелестно “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР